Tuesday, April 1, 2014

2010 till 2014 til....God knows when

Hai.

Ada lagi about two weeks left before cuti semester. Am gonna miss all of you guys so badly. Aish ni semua salah lagu kat radio tadi. Anyway, no need for long introduction, straight to the point je lah. Tapi syarat dia kau play dulu video kat bawah eh, jangan nak bagi alasan internet slow sangat.


 Ish lagu ni la yang dalam kereta tadi, lagu ni lah!!

1. Farhatun nabila , Eija Aji

you guys were always there for me through thick and thin, through tough times happy times sad times. thank you for always being the best listener, pasal friendship, pasal relationshit, relationship, crushes, lecturers and almost all stuffs. thank you ajar i pakai tudung and shawl yang labuh sampai tutup dada. thank you sebab selalu cakap terima kasih and sorry. though sometimes (most of the times) it were my fault, but you guys were always the first one to say sorry. thank you sebab sama sama gila kan kucing , hehehe. thank you sebab lepas gaduh, tetiba je boleh baik balik lepastu tak simpan dalam hati, thank you teman pergi makan tetiap hari sesama, thanks sebab naik lift nak turun pergi toilet tingkat 5 sebab aku sakit kaki, thank you sebab share stories macam macam masa pillow talk session kita. lepas ni sila skype eh kalau nak pillow talk, hihih.






























2. Hasnah Kasiran, Tashia

ahhhh sentiasa ada dari foundation sampai degree. my IT girls. huehueheu. thanks tolong buat assignment masa sama sama foundation, pergi kelas lambat nak mamp, kadang kadang awal gila sebab jam senah cepat sejam, balik kelas lepak cafe tasik tiga tiga orang, tengok video kat handphone samsung capuk i dulu tu, lepas midterm islamic studies boleh pergi tengok Rapunzel dekat mines, tolong bagi semangat nak buat final year project, tolong teman pergi shah alam berapa puluh kali tah, tolong teman buat add drop subject, tolong jadi the best listener walaupun kalau gossip kata rahsia, tau tau je tetiba tiga2 orang dah tau dah cerita, elokkk. thanks jadi shawl guru i jugak ya. thanks lepak sama sama dua tiga pagi. tashia you really improved a lot lepas tukar course, am so happy for you. you proved 'those people' wrong. hasnah, despite all your rarest cases (exam salah baca, our jpj test, being alone with no classmates through all 6 semesters) you still survived. beribu ribu taniaaaaaaah! memang betul la kau ni campak dalam hutan pun boleh hidup. balik bandar jangan tukar bahasa binatang sudah la. eh?

































3. Ain Amran, Madihah, Diniy, Shapa, Angah (#MadihahFC, #JodohItuKuasaTuhan, #PrayForMadihah)

thanks sebab bagi i happy gila masa sem 5. sem 5 was the best sem, the best semester of all semesters. sumpah tak tipu. alaaa you guys know how much fun we had during that time kannnn. hehehe. pergi festival kat putrajaya (kucing, hot air balloon, bunga api, eh silap, BUNGA API etc), pergi Melaka masa sem 1 degree, pergi Penang masa sem 4, pergi konvoi raya sampai 24 jam lepastu tak boleh masuk sebab sarimah and the gang jaga, elokkk. Thanks sebab ajar i pakai pakaian elok elok (tudung kasi bawah dada, baju tak ketat, stokin pakai etc etc). Belum pernah lagi ada orang yang tengok kereta dia masuk longkang, pastu boleh gelak gelak and buat lawak lagi pasal tu. Tak pernah jugak kad matrik kena ambik, kena marah dengan bpm, pakgad, ustat M, Kak D, Encik E, lepastu boleh gelak gelak and boleh buat lawak pulak pasal tu. Sembang kencang sembang kencing semua ada. XD . Thanks bagi pinjam printer angah, diniy peti ais kau best gila. (tetiba)

Belum pernah lagi aku tengok orang gelak sampai guling guling kat lantai, macam lantai tu katil dia pulak lah kan. Shapa sebenarnya aku ada benda nak confess, plastik chocolate daim in between tilam kau tu, masa sem 5, yang kau mengamuk hentak baldi kat meja tu, yang tu aku dengan eija punya kerja. Sambil gelak tengok running man sambil tangan masuk bawah tu. hahahahaha SORRY! (aku bersyukur aku balik rumah time tu)








































Kalau ikutkan berlambak lagi gambar dalam external ni, tapi tu la berlambak jugak rasa malas dalam diri aku ni nak klik satu persatu. but i did clicked all the folders one by one to find all these pictures yaa. sila terharu sekarang, rakamkan dan send ke 32999. 

Akhir kalam, thanks for all the memories. Dari masa aku takde kawan, dari masa aku sombong, tak senyum kat orang, sekarang dah ada kawan, dah kurang sombong and banyak ketawa (ya aku tau banyak ketawa hati mati. tapi cuba la duduk dengan diorang tengok banyak ke sikit ketawa kau). Benda serious boleh buat lawak sampai guling guling. Dari zaman aku tudung pendek sampai dah ke tudung labuh sikit, dari zaman tudung indon, Alhamdulillah dah balik ke malaysia dah tudung aku, dari zaman gigi besi sampai dah bukak braces aku, dari zaman fyp 1 sampai fyp 2, TERIMA KASIH SEMUA ORANG I LOVE YOU GUYS SO MUCH. 

Jarang tau seorang aliah wafa meng'express'kan kasih sayangnya begini, sila terharu. ihihiks. Siapa kahwin tak jemput siap la, aku post hadiah murah je. Kalau jemput pun, still hadiah murah. kakaka.

Okay gua nak schedule post ni. Byeeee. 

p/s : barang siapa lepak ramai ramai tapi tak ajak, maka dia telah melupakan kawannya yang lain. 

2 comments:

nabila said...

nak nangis baca semua ni :')

thanks sebab jadi sahabat kita dari asasi (walau tak rapat) sampailah ke harini. harap selama - lamanya. terima kasih terima kerkurangan kelebihan diri aku. seronok dpat kawan ngan kau. take care bila dah kerja :'D

Anonymous said...

Who those people tu ha oi yg gossip2 pasal aku? Haha. Jln kita lain2 . Ada hikmah semua jd mcm ni. Hee. tenkiu post pasal ni. Ayaq mata x mau keluaq lg sbb blank pasal final exam. Btw tenkiu wafaaaa. Aku gelak tngok gmbq dlu. Knpa aku x penah snyum nmpk gigi? Aku confuse. Ingat, rahsia tau. Haha. Sincerely, tashia :*