Saturday, May 1, 2010

budak zaman sekarang sikit2 henpon,sikit2 henpon

Bteol tak? betol en?? dak2 zaman skarang darjah 2,3 da dapat henpon...pasuh kemain canggih plak uh...Bukan jenis cikai2 3310 uh...sumenyer moden..nyampah tol aku kadang2 kalau tengok budak2 yang 24 jam henponnnn jee...tapahape entah...tak enjoy langsung kalau asek ngan henpon je...cube tanye dorang, taw tak main batu seremban?bottle cap?congkak? aku tak rase ramai yang taw kot.

hah, dak2 zaman sekarang kenal ke henpon  nih? tak mungkin~~ kecuali kalau mak ayah dorang pakai henpon camni...tapi aku tak rase ramai yang tawu kot...


aku bukan la nak jeles ke hape, tapi nyampah okay...sikit2 henpon...sikit2 henpon...rimas own ade gak kadang2..padahal kadang2 bukan wat ape pon, main game semate2 je..takde gune sangat pon...macam kawan aku, ko bayangkan la, dye keje kat kedai, sekali ade dak pompuan darjah 3 datang, "bang,topup ade?" ko taw kedai ape kawan aku keje?? bo0kshop skola weyh...memang giler agaknyer mintak topup kat bo0kshop skolah..pasuh pakai henpon ape? n-series owt kalo x silap aku...



lagi satu, adek aku darjah 4 gado ngan kembar dyer, pasuh, mase aku tengah leka2 depan laptop nih, dye boleh mesej mak aku gune henpon aku. ko taw mak aku kat mane? kat depan je weyhh....kat ruang tamu, adek aku kat dalam bilik...naseb baek aku pasan dowh...da la mak aku celcom, aku maxis..walaupun gune y0uth club, beberape sen itu tetap berharge okay~ *bukan kedekut* hahaha.

satu lagi, citer pasal kawn aku lagi...henpon ayah dye bunyik, rupe2nyer kawan adek dye yang tepon...nak cakap ngan adik dye la, pasuh kawan aku cam pelik la, asal cam dekat benar bunyik suare kawan adek dye, sekali bukak pintu, budak tu depan rumah dye je weyhh....macam la tak bese ketok pintu umah uh, bagi salam, panggil kawan....rumah atas bawah jee.....hahahaha, tak boleh blah tol.

haih...aku cakap camni, macam la aku ni tak tergolong dalam dak2 zaman sekarang...tapi rasenyer tak kot..sebab aku mana ade henpon mase darjah tige...hehek..sekolah menengah own aku tade henpon sendiri lagi taw....nak spm, baru dapat no sendiri..no je okay...henpon??belum lagi...mak aku kate tunggu dye dapat duit kutu baru dapat...patutnyer da dapat da duit kutu tapi ade sorang lagi tak bayar....haram tol..kalo tak aku da dapat dah...hahahaha.

8 comments:

Ax said...

peh, cm nak hina aku jer..
aku spnjg form 4-5 pkai 3310 jer..

nak angkat hp dpn awek2 pon segan sbb aku tgk bdk2 pon tgh pkai iphone.. bhahaha!

_aLiaHwaFa_ said...

mne der dowh..aku x tw own ko pki hp per...haha..at least ade la gak hp...
dari aku? no je ade...hahaha

Ax said...

ala ko, num jer ade yg ko on9 fb pkai hp tu pe cer?

Kire kayo arr tu..

~ Ann ~ said...

sokong! aisshh, kita dulu.. da cukup umo baru pegang hp.. budak skrg, klu boleh.. baby ag da ada hp.. cess..

perrrgggghhh, memang jeles la. haha

_aLiaHwaFa_ said...

hox ko~ itu gune hp akak aku dowh..flip yg nk cabot da..longgar giler bai..hahaha


ann : betol tu!!kalo bolay baby belom kuar lagi dah redi da henpon satu untuk dyer...huu~

Ax said...

hahaha.. xpe, gune hp kakak pon leh msj balak gak

mr.emi said...

aku stuju ngan ko...
dak skrg nie enset cggh...
lg cggh dr aku tau...
tp diorg bkn tkt men gem je...
diorg siap msg ngan awek lg...
siap de yg crk no dr enset kwn...

_aLiaHwaFa_ said...

ax : banyak la ko! bhahaha

syahmi : tu la dak2 zmn skang..terlebey maju sgt owh..