Sunday, May 16, 2010

aku masih tak bisa

aku masih tak bisa membiasakan diri dengan gigi baru nih okeh. rase rindu pada gigi lama bertandang tatkala mengingati kenangan makanan manis (kek secret recipe, chewing gum, kueh raya, gula2 mint etc.), pahit (ubat 4 sure, antibiotic yang sangat di anti oleh aku), masam(nano, nano nano nano nano nano nano blablabla etc)*macam la aku selalu sangat makan gule2 nano* masin(masakan opah??) *syuu..tolong jangan repot kat beliau*... bukan nak kate nyesal pakai braces, tapi cam agak sedey sikit la.. tah hapekebendenyer ntah nak disedihkan.

oh ye, aku taw kenapa, sebab jap agy ade family day~~~ korg taw menu dye hape??sate bai....sate...walopon aku bukan la penggemar tegar sate, tapi dengan gigi besi nih yang baru lagi pasang nih, bole ke makan?? aku nak mkn roti semalam own dah saket, inikan pulak sate? wuuu, nak sate...nak sate....aitceh ngengader lak aku. pasuh tak pasal2 malam tadi aku tido awal giler sebab gigi denyut2. aku on dalam kol 8 lebeyh cmtuh, kol 9 aku da tido dah. naseb tak terlajak sampai subuh, tak pasal2 terlepas solat isyak lak kang. pasuh aku terjaga sebab henpon bunyik. bukan alarm uh yang bunyik, alarm dah bape kali bunyik da. aku snooze je sume. da habis snooze 3 kali, set lagi waktu baru nk bangon. punyer la pemalas uh nak bangon....kehkehkeh..henpon uh yang bunyik sebab terjatuh. naseb xd pape jadik kat beliau. huhuu~

tula..waktu kecik2 mak suh cabot gigi aku tanak. takot nyer pasal. asal mak aku tak pakse aku cabot gak mase dulu? why? why? *x pasal2 nak salahkan orang lain lak. hahah*. sebenanyer sebab dokter tak hemsem.so aku takot nak cabot gigi bukan sebab takut jarum ke hape. kehkehkeh. takde r, aku own tak taw asal aku takot nak cabot gigi. nipu la tuh kalo kate dak kecik suke cabot gigi kan?kan?mesti terbayang jarum2 besar amat cam dalam citer kartun uh. pasuh, terbayang nurse muke bengis cam dalam citer shinchan. eh ye ke bengis dalam citer shinchan uh?

yakin ke nak cabot gigi kalo camnih? kehkehkeh

tapi kalau doktor gigi macam ini:


ATAU



ATAU

MACAM INI

tiap2 hari pon aku sanggup gi dentist suh dye cek gigi. saje je kate gigi sakit la, tulang tersekat kat tekak la, rase2 gigi cam berlobang la. cili terselit celah gigi pon gi jumpe dentist gak suh dye kuarkan. kehkehkeh.

11 comments:

mr.emi said...

fuh,nsb bek ko x ltk gamba aku dlm golongan doktor nie....
hahaha~

AROL DSHW said...

kasihan aliah wafa.
arol ada AWARD untuk aliah wafa.
harap AWARD ini dapat buat aliah wafa gembira.
hehe. :)
sila ambil di blog arol yeah!

Nur Fatin Filzati Mahmud said...

Haha.. dokter encem sanggup la g hari2 ;D

good luck dgn gigi besi kamoo!!

mr.emi said...

aku ngoncong kt opah ko...
no phone die ade kt aku nie...
aku da r bff die...
hahaha~

_aLiaHwaFa_ said...

syahmi : asal makin perasan semenjak due tige puluh menjak nieh??? hahahaa

Arol : yeay! sgt gumbira! tenkiu3! khas lak uh! bnyk sgt jerit la pulak~ huhuhu~

fil : haha. tpi doc aku uh perempuan la pulak~ ceh, ade "la pulak" siap. hahaha

syahmi lagi?? : haha. gatai noo simpan lagi no uh. da lme kot x pki. aku nk repot kat opah aku ko simpan nombor dyer. hahaha

mr.emi said...

report la....
opah ko mst x mara punyer...

_aLiaHwaFa_ said...

opah~ ade org nk wat prank call. careful okeh? hahaha

Ainul H said...

ngaaa~ da ade 'pagar' upenye.
ble nk tnjuk gigi baru? hehe ;D

_aLiaHwaFa_ said...

hekhek. bile2 jumpe nnt aku senyum lebar2 kat kroang eh? bwh sinaran matahari lagi. huhuhu~

mr.emi said...

ko jgn bertukar mcm transformer da r...
wafaton..

_aLiaHwaFa_ said...

jahat!!! haritu nme lain, nih lain pulak heh? hahaha