Saturday, June 10, 2017

Review Klinik Gigi Alan Adlan, Bangi - 2017

Hi.

Salam ramadhan yalls. Makin dewasa makin hambar intro. Anyway,review ni aku nak buat dah lama dah. Tapi tak terbuat buat sebab malas. Aku pergi klink gigi Alan Adlan ni few months back, sebelum puasa, wayyyy before sebelum puasa haritu. Pergi sebab gigi belakang sakit.


Biasa pergi dekat Klinik Pergigian Saidah, PJ. Tapi la ni dah jadi orang Kajang kena la carik yang dekat dengan area sini ja. Google punya google, tengok review banyak kata Klinik Gigi Alan Adlan ni okay. So aku pun buat appointment pukul 9.30am, and nak check gigi sekali la.

So pukul 9.00AM aku dah terpacak depan Klinik Gigi ittew. Kalau nak tau dia dekat CK RAHIM yang besar tu, kau boleh nampak signboard dia. By right, kalau klinik ada appointment pukul 9.30, pukul 9 kau dah bukak kan? Tapi tidakkk. 9.30am baru dia bukak. Kalau camtu buat la first appointment pukul 10. smh. minus one point di situ.

Okay la sebab sebagai typical melayu yang malas membaca, aku buat in points. Tu pun kalau ada yang baca lah.

PROS:

- klinik Cantik
- Parking senang. Bukan kawasan yang susah parking
- Receptionist okay. (Tapi time tu receptionist tu adalah junior maahad yang aku pernah tak suka dulu. hahhaha)
- ruang menunggu selesa
- Dentist yang baikkkkkkkkkkkkkkk sangat

CONS:

- Kul 9.30 appointment, bukak la klinik awal. Ni nak kekalkan jugak konsep melayu kena lambat dalam semua perkara.
- Dr attend patient lambat. to be exact patient tu aku.
- Bila check, dia kata ada gigi nak tumbuh. (WTF im 25 ffs).
- Dalam masa yang sama dia detect ada gigi tampal nak cabut
- Dalam masa yang sama, aku nak bersihkan gigi
- Dr tu, suruh aku buat pilihan nak either nak scaling or tampal gigi sahaja. and she said i had to make another appointment so that she can attend the next patient on time

WTF lady, you attended me late, and now youre ASKING me to choose only one treatment so that u can attend another patient on time? The lady (yeay i decided not to address her as Dr anymore) was so nice i wasnt able to say no. So i chose to do scaling , and made another appointment later that day for filling session.

so here goes another pros and cons for the second appointment.

PROS:
- came on time, and okay la kalau time ni dr nak attend lambat pun, its understandable since ada patient lain.
- Dr tu pun terkejut sebab aku kena buat 2 bloody appointments because of the first lady REFUSED to help me
- So buat la filling, same like the first one, the second dr was sooooo nice.

Settle bayar, pergi office.


Few days later. Gigiku yang ditampal terasa ngilu sengilu ngilunya. Sedangkan kalau dah tampal kenapa nak rasa ngilu pula. I decided not to go back to Klinik Alan Adlan, sebab nanti lambat pergi office. Went back to our normal dentist, Klinik Pergigian Saidah.

Appointment pukul 9.30, sharp 9.30 nama dah kena panggil. Dr Saidah siap boleh borak2 lagi pasal time is gold 15 minutes before our appointment. So masa dia check, dia kata dia taktau filling apa Dr tu pakai last time, and dia boleh senang2 korek and tadaaa, fillling ter cabut. one thing that she concluded:

1.Filling murah, harga boleh kekal murah.

Puihhhh! Taknak patient lari mungkin. Aku dah lari dulu dah. Lepas2 tu ada kawan aku tanya haritu aku pergi dentist mana, aku cakap jangan pergi Klinik Alan Adlan ni. Orang bagi review takde dia balasnya. Yang like pun yang puji pujian je

Even in blogs, ramai review bagus. Jenis paid review ke apa tak tau la kan. Nampak macam tak. Entah la, maybe its their first time kot. Or maybe diorang buat scaling je so mana nak tau.

No comments: