Saturday, September 3, 2016

Holymoon Trip - towards the end

Hi.

Title nak acah acah tajuk movie je. huh. Nak sambung lombok trip part last sebab asyik kalah je main wind saga. So aku frust nak teruskan lantas bukak laptop nak type. Emmm, *reread previous post sebab lupa stop kat mana*


Oh berhenti kat Tanjung Aan and Pantai Kuta (Paeh if youre reading this, i know youre pronouncing it like how i always do XD). Last day kitorang keluar dalam pukul 11AM macam tu. Sebab last day taknak rush2.

jalan jalan kat Pantai last,

Time ni pool kosong suka benau. Aku malas nak masuk (kena jaga barang actually).

jalan nak ke bilik. Yang kat sini semua Beach Bungalow. 

gedik sikit sorry eh. kawan2 je pun baca, Paling busuk pun Ain Amran je sebarkan kat group whatsapp gegeleng XD

Mula2 supardi kata nak bawak pergi air terjun mana tah before gi airport. Aku dah ah sudah air terjun mana lak last day malas nak peluh2. Sekali tak jadi sebab dia kata makan masa (tau pun!), so dia bawak kitorang pergi Taman Narmada. Besaq nak mampuih. Fee masuk adalah IDR6000 = +-RM2. Tak silap Taman Narmada ni tempat raja lepak2 time musim tengkujuh. Please jangan percaya aku bulat2 sebab aku malas nak google and aku ingat2 camtu je.


hahah gambaq tak jadi mana tangan laki aku woi??



ada flying fox. besar bangat. 
swimming pool sekali masauk IDR5k tak silap. Tapi ew ew sikit yang belah sana tu. Cam lumut2 sikit, okay tak lah , banyak.

tempat ni botingkek tingkek. Kitorang ambik gambar ni dari view tingkat berapa tah. Tinggi gak tangga dia. capek deh.

Peta Taman Narmada. Kitorang pusing 0.00001% taman tu je dah penat.

Taman Narmada ni memang besar. Kitorang pusing 0.00001% taman tu je dah penat (copy paste di situ), ni kan nak suruh naik Gunung Rinjani, memang tak lah kakaka. Sebab Supardi dah jauh2 bawak kitorang, kitorang duduk la kat situ sampai 1.30PM. Kesian la kan drive jauh2 tetiba 5 minit pastu dah keluar. Nyaman tempat dia tapi aku rasa takyah gi pun takpe. 

1.30PM keluar supardi tengah merokok. Paeh apa lagi sapkoklu. Dia sogok aku dengan phone berinternet dia je nak suruh aku diam. Aku duduk situ dendiam makan maggi isi perut. 2.30PM camtu kitorang bergerak ke airport. 

Semayang jamak kat surau airport. Emmmm dont expect much la. Sebab surau tu cam baru so....em..... untuk perempuan cam emmm sikit la. ehehehe. 

because it was way too early, flight pukul 7 and time tu baru pukul 3/4PM, kitorang isi perut dulu kat CFC. Chicken fried chicken? chlorofluorocarbon (?)Not so sure what does it stands for. Tapi opkos KFC is wayyyyyyyy better than CFC lah. 


Dah check in lama nau nak tunggu. Kitorang pusing2 kat sekitar airport last2 lepak depan toilet. Habiskan data yang dah beli. Paeh dah serabut time tu sebab lama tunggu and tempat tak berapa nak selesa. Sampaikan orang sebelah dia duduk and bangun dia bebel "Duduk macam gempa bumi, bangun macam gempa bumi." HAHAHA. 

Kitorang sampai KLIA dalam pukul 10+PM.  Alhamdulillah selamat sampai. Itu ini itu ini kul 11PM keluar, solat kat Shell yang tedekat lepas KLIA. surau dia awesome wey. Selamat insyaAllah sebab paeh betul2 parking depan surau. Selesai semua isi perut kat McD bangi. Penat2 pun makan jugak taknak perut masuk angin.

Okay next trip kena tunggu iolls kerja dulu insyaAllah kalau ada rezeki. Hikhik. Kalau ada rezeki lagi pergi bertiga eh ya Allah bye.



2 comments:

nawwar_hanifah said...

chepah, best la citer holymoon kau haha =D total semua berapa kau spend?

_aliahwafa_ said...

kitorang bawak dalam rm2000 camtu, tapi spend kurang sebab ada baki lagi duit tu. hihihi