Friday, September 4, 2015

Convocation Week - part 1(kot?)

Hello.

Before you guys start reading this post, please put on Vitamin C's Graduation song first!! Been waiting for this right moment to play that song hahahhaa. Not that i havent played it before while driving  hehehe. Saje nak bagi emosi. hihihi.

So last week was our convocation day. But took us a week to settle up few things before we can actually wear that robe and naik pentas ambik scroll. Phewh dramanya. A week before convocation tu berapa kali pergi kuis. Settle yuran jubah, ambil jubah, rehearsal tapi datang time rehearsal dah lama habis etc. Sampai Farah ingat aku dah berhenti kerja sebab asyik pergi kuis je kerjanya. Ye la sekali pergi berapa gambar masuk instagram. hihihiks.

Guess i'll start with our convocation day. Cause a week before that was nothing. hahaha. Just pergi kuis > tangkap gambaq > balik. zzzzz. Or maybe i'll start with the rehearsal day. Which we...em....arrived late? Hihihi. Masa rehearsal tu sempat la jalan jalan pergi ekstival, carik tudung untuk convo. Specifically kena pakai tudung putih or cream. T_T Pestu dah jumpa tudung murah, jual kat orang (which she didnt use it at all hurmmm), and bought the same one at warta for Rm37. X(


Nasi kukus kat bukit mahkota terpaling sedap ever T___T

Menumpang bilik orang. Dah habis madu sepah dibuang pergi jalan tempat lain kekeke.


masa convo tu kitorang keluar awal. Pukul 5.30 umi dah kejut suruh mandi and sesiap. 6.22 am dah gerak dah rumah uolls. Sebab dekat kad jemputan tulis "pintu akan ditutup jam 8 pagi." abah was a bit pissed off with that sentence. hahaha. he said it sounded rude. Masa sampai sempat makan. 7.30 orang merayau rayau lagi. Tutup dewan apanya -_____- Anyway, my parents were among the firsts who went in :') And aku terkapai kapai kat luar PKK pegang jubah, hood and mortarboard dengan hanger, tak jumpa orang lain :')

FINALLY MET SOMEONE.okay tak dia lambat. jumpa akak akak dahulu. 

masa dah terkapai kapai tu call kak zahidah, sebab tau kak zahidah mesti awal gila sampai. ehehhee. pestu baru tau rupanya kena beratur kat sebelah PKK. Kalau tak sampai orang dah habis grad aku tunggu je kat depan PKK. sobs.


Sampai baru pakai jubah, hoodie and mortarboard tu. oh sesiapa yang pakai tudung, please pakai shawl je jemah. Senang hidupmu dunia akhirat. unless kau tak kisah nak tudung bawal depan tu penyek dek mortarboard tu, silakan. contoh sepergi rajah di bawah.

Thanks kak zahidah pakai kan jubah and mortar board. :') 

Thanks kak zahidah sebab selalu ingatkan kite pasal assignment yang nak kena hantar. Pestu sama sama siapkan network design and sama sama terlupa. Padahal benda dah ada manual tinggal buat je, tu pun tak dapat ;') Pestu sama sama buat FYP macam orang gila, sanggup tunggu Sir Irwan habis kelas malam, padahal besok tu mock present je . Ingat lagi kelas first sama, kelas sir irwan......time tu first class habis pukul malam sangat. 11 lebih baru habis....time tu baru start rapat ngan kak zahidah . plus 2 orang je perempuan waktu tu hehehe. 


we survived degree together Alhamdulillah. Walaupun FYP semua present last minute, assignment selalu last minute, datang kelas selalu lewat few minutes, etc ;') Teringa time sem 1 ada lecturer suruh kitorang ambik banyak subject. Siap cakap "ambik subject X X X , nanti fail nak repeat senang ada masa lagi -___-" hahahaha misss K. And we didnt failed any subjects Alhamdulillah. well maybe except for usrah. thats exceptional okay! hahaha


and for us, we survived both foundation and degree at kuis. Alhamdulillah. Dari zaman gua rebel masa asasi dulu taknak pakai stokin pergi kelas (oooo rebel angat) sampai zaman redho ikut peraturan, dari zaman kasut tinggi time asasi, sampai kasut flat tapak dah haus tak reti reti beli baru, dari zaman rajin nak mix and match baju pergi kelas and tudung, sampai pakai tudung sama je pergi kelas, and dari zaman takleh hidup tanpa berada di dalam kepompong senah, sampai senah keluar dari kepompong kitorang. hahaha. and that was the time where i learn how to survive, being the only girl in the class wasnt that easy kay. I had to keep my face straight when other people are laughing along with their classmates, and there i was, sitting  alone infront/at the back of the class staring at my phone. Padahal time tu data plan dah habis :') Tetiba terjumpa jodoh ada orang usha kite eh kbai kakakaka. 


Still with the skema pose!!!

BCNTs and BSEs! Btw baju tu size S okay. Just so you guys know tehehe. 

lama sangat beratur.

candiddd. not so candid la tapi yang belah kiri tu. *emoticon mulut senget sebelah*

ini live update from the other side of sebelah pkk. hikhik.

walaupun muka haku dah terlepas, takpe la masukkan la jugak gambor ni. Nak tunjuk suasana graduan masuk dewan. gitu graduan. kekeke.



LOOK HOW BORED EVERYONE WAS. harharhar.


video
And so was this guy i guess. hahaha. 

gambar atas pentas ada baru ambik last week. tapi zzzzz malas nak semangat kesukanan macam orang lain siap scan. plus rumah takde scanner, rosak. bhahaha. 

Keluaq dewan jumpa abah je tak jumpa umi, pestu nak nangis. tehehe. dah la call tak dapek. takde coverage kat luar tu. sobs

abah boleh dikatakan seorang yang busy. jadi masa mula dapat tau tarikh konvo, awal awal dah cakap "abah kena freekan 29 august. takde siapa leh pergi orang kahwin time tu." tapi petang tu pergi jugak wedding. lepas konvo. nasib baik iolls sesi pagi hihihi.

abah kite beria nak snapkan :')



Lepas tu, abah kengkonon nak pi tapak ekstival nak tengok ada jual jual apa. Rupanya abah nak pergi sebab kesian kat anak dia. Ye aaa taknak la pergi, ambik scroll, blah centu je. Pestu tau aku dah pergi masa rehearsal tu teruih straight pergi wedding kat damansara. Tak sempat nak ambik gambar, bunga, chocs etc dengan kawan kawan pun. Memang melekat ngan parents time tu hihihi. Lagipun dah plan nak pergi picnic besok tu so takde hal la. Masing masing pun faham time tu busy ngan mak ayah. so takde istilah nak tacing takleh tangkap gambar ngan retis aku. Eh?


Okay mula mula ingat nak compile satu post tapi tetiba cam malas sebab gambar picnic tu banyak. hikshiks. so kena ada special post hikshiks.

1 comment:

Norain Binti Omar said...

Salam,

My name is Norain from ZALORA Malaysia. I would like to offer you to do a collaboration with us. Feel free to drop me an email at norain@zalora.com.my

Thanks :)