Friday, August 9, 2013

selamat hari raya maaf zahir!

hai.

selamat hari raya maaf zahir je. why zahir only meh? cause my batin is not ready to forgive people. wuahaha waklu ramadhan tak bagi pengajaran ape. tak ikhlas betei.

anyway, may this year's raya bring us closer together. and may this raya ...... jap nak copy wish kat google plus. kahkah. oh tu ramadhan. malas ah. 

hah, lagi satu, siapa cakap orang yang type SHRMZB orang pemalas dan wish tak ikhlas ah? ni aku nak buktikan ni yang aku bukan seorang yang pemalas. 

tadddaaaaaaa! tehehehe

Kita kalau ada LDK (Latihan Dalam Kumpulan) time camping masa sekolah dulu kan kena buat logo team lepastu beritahu maksud logo kan? Haaaa kau ingat aku buat ni sesaje je takde maksud ke? Setiap bait lukisan tu ada maksud okay. Kahkahkah. Amenda kelakar sangat tah. 

1. Warna SHRMZB - Hijau, Biru dan Ungu ;  melambangkan warna baju raya (+ 1 baju pergi kelas) tahun ni. 

2. Ketupat Hijau - Ketupat yang belum masak. Daun yang macam sesungut lipas tu simbol perpaduan ummah. waklu. kakakaka . 

3. Ketupat Coklat - Ketupat yang dah siap direbus. Sesungut lipas tu daun atas dia. Tsk susah okay lukis guna paint.

4 . Envelope Purple, Biru, Hijau - Sampul duit raya rumah kitorang tahun ni. Biru tu sebenarnya nak tiru bank islam punya sampul, tapi tak jadi. Lain warna melambangkan lain amount yang ada dalam tu. 

5. Bintang - Melambangkan hari raya. Nampak anak bintang. Jap ke anak bulan? Ke bapak bulan? Ala malas la nak edit lukis bulan pulak. 

6. Hearts - Melambangkan kasih sayang antara ahli keluarga sanak saudara dan sahabat handai di hari yang mulia ini. cheyywahh padahal sebab nak memenuhkan ruang je. 

oh oh oh lagi satu lagi satu, *drum rolls*

tadaaaaaa! Kita berjaya buat ketupat setelah belajar dari tahun lepas. kakaka

Okay serious mode. Selamat hari raya maaf zahir dan batin. Mintak ampun hujung tudung indon sampai hujung kasut tinggi, kalau ada salah silap terkasar bahasa terannoying sampai kena block

Sebenarnya cecuak nak mintak maaf and cakap hari raya sorang sorang sebab takut nanti kena marah cam haritu. K dah tu je. 
Dah la bye. Selamat hari raya anda dan awak semua.

DidYouKnow Facts : Tahukan anda, orang yang forward mesej raya orang lain itu adalah lagi pemalas dari merekan yang menaip dengan tangan sendiri SHMZB? Sebenarnya dua dua pun malas, tapi tahap kemalasan tu, orang yang forward mesej lagi malas. K dah bye.


2 comments:

nabila said...

BNBK? (Bila nak balik kuis?)

HAHAHAHA :D

_aliahwafa_ said...

relax. kelas aku cuti dua minggu okay. lain kelas korang ~ mihmihmih