Monday, August 26, 2013

raya, open houses and weddings

hai.

hows your raya? ya, your raya is more important than you. i dont wanna how youre doing. anyway, this year's raya was fun . i guess. with new family members and all. and dengan kengkawan yang sekarang Alhamdulillah senang gak laa nak jumpa. compared to last year's raya and masa zaman zaman takde kereta. Dulu nak raya kereta kena sewa, keluar duit banyak. *sobs* . Or kena naik LRT, tukar tren pulak lepastu, naik teksi/bas, or mengharapkan parents/abang/kakak kawan ambil dan hantar ke destinasi. *sobs*

anyway, i gained 1kg this raya. bloody hell. elok dah turun 5 kg, naik 1 kg. so now im continuing the process of losing some weight which was started before ramadhan. amboi propanya ayat lempang kang. but one thing i cant stand is the 3 liters of plain water per day. AT LEAST 3 liters. the drinking part is okay, the kencing all the time part is the problemo.

emm, what else eh?  oh ya weddings. i received a lot of wedding invitations this raya. well 3 invitations at one time is a lot to hadap okay. all of em are from my high school . one of em is my closed friend, rabi, lagi 2 tu juniors. eh, tak dua je invitations. perasan je semua orang kahwin nak jemput dia. tapi ramai gila budak sekolah gua yang kahwin bulan syawal ni. cuma tak dapat invitation semua je lah tapi. tengok orang post gambar dengan caption "congrats, berbahagia till jannah!" je kat instagram and facebook. 

i was like, "eh why is everyone getting married? T_T". seriously weh macam ramai sangat kahwin serentak ni pehal plan nak dapat baby sama ke ape? eh. i guess its normal for people to feel jealous kan? no? i mean, who doesnt want to get married? especially at this age where our adrenalin are okay ape jadah gua merepek ni  mati laaa eh kbai lah.



gambar instagram je. Puan Rabiatul and Encik Ashraf.

Look, im taller than the pengantin! hehehehe. 

le housemates.

macam salam salam hari raya dah pehal dah ni siap dengan shapa kesat air mata kat belakang tu?

candid. sumpah. tak terniat pun nak jadi model tengah tengah orang dok bergosips. kahkahkah. okay nak tukar DP sekarang. kakaka

fariza tengah call time ni. harus la bercakap sambil senyum.


Jeni tengah explain pasal penjagaan bayi. 

Balqis with sofiyyah, mursyidah's baby.

Jeni dengan baby mursyidah.

fariza macam nenek. nenek cantik la tapi.

hartamas!


primary school friends. sama sama kain hijau baju lusuh tudung getah. all grown up already. :)

primary school friends. sama sama kain hijau baju lusuh tudung getah. all grown up already. :) (2)


gambar dengan dak dak mahad tak banyak, aih semua kat kamera jiha, yang ada tu dalam phone (liy and fariza punya jugak) ja :(

gambar dengan member kuis di ambil dari camera diniy kebanyakannya.

gambar sekolah rendah diambil dari fb member dan instagram sendiri. 

p/s : sesiapa nak kahwin jemput laaa lagi weolls. hewhewhew


4 comments:

@cenahcenah said...

nak nanges terharu tiap kali tengok gambar rabi.
thinking, kita bila lagi. hahaha
ok itu sedih

_aliahwafa_ said...

"jangan nak pathetic sangat la" hasnah kasiran. kelas web programming, 2013.

Filzati said...

hai chepa.. awesome lah :-)

tunggu kau punye kenduri lak. hehe

_aliahwafa_ said...

hai fil, ish ape aku pulak, orang lain jalan dulu, heheh