Sunday, February 10, 2013

Lemas di Sungai XX


Hai.

Nak tau takkk, this is the first time i chose work over holidays yooo. serius tak tipu. OK. by the way, hari ni saya telah pergi mendaki Bukit Broga untuk kali kedua. and for the last time i guess. hahaha. seriously stuffs like that are just not my thing. ceywah. kakaka

oh bukan nak cerita pasal pergi mendaki sebenarnya. nak cerita pasal. hmmmmm. lemas.

gua first time kot rasa cemane lemas betul betul. selama ni tengok kat tv je. so cerita dia bermula dengan couple dua orang yang khusyuk berpeluk di atas batu di sungai XX tadi. we were all like "apehal tu? jom kacau port depa, depan tu kosong kot boleh mandi situ." "haah, nak macam tu buat la kat rumah.". "tah, public kot."

pendek cerita,

masa nak turun kat port depan batu tu, aku yang bijak bestari cemerlang gemilang terbilang ni kengkonon nak naik pijak kat batu, walaupun telah di warning oleh Kak Muina supaya hati hati sebab situ licin, air dalam, dan arus yang laju.

and it all happened too fast for either one of us to grab it im just sorry you were there , japs. ter rap mocking bird pulak. kakaka. k tak kelakar pun sebenarnya.

pendek cerita lagi, kaki aku tersangkut batu. lepastu tertenggelam kat celah2 batu tu. and air dalam k. Serius takuttttt. i thought i was gonna dieeee. Tangan aku gapai gapai nak keluar dari situ, tapi kaki tersekat kat batu.

Lepastu rasa ada orang tolong tarik tangan aku. Time tu memang nak habis nafas dah rasanya. malu ittew tudung dah sampai kebelakang dah. keluar je dari air aku macam orang gila tarik nafas.

Oh yang tolong tarik tangan aku couple yang berpeluk tu. Lepastu cakap terima kasih, semua berkumpul (kami berempat) , "agaknya ni balasan kita pikir bukan2 kat diorang." "Tu la Tuhan nak tunjuk jangan buruk sangka." "Maybe dia dah kahwin kot."

lebih kurang macam ni. tapi lagi menakutkan. [link]



Few moments later "eh bila nak habis berpeluk?" "Maybe dah kahwin kot."(kata budak lemas sebab serba salah orang dah selamatkan nak banyak bunyik pulak). "akak rasa orang dah kahwin tak buat camni. buat la kat rumah."


so now i know how it feels like to be on the verge of death. K poyo. Serious trauma. Lepas ni taknak mandi sungai dah. Nak mandi swimming pool tempat budak budak je.

on our way up. hampir give up.

Alhamdulillah the weather was nice just now. mihihi
Excited. Macam biasa la hasnah kan.

Tiru gaya kak syida sebenarnya.

Dengan bee! Housemate since foundation :)
terpaksa suruh orang tangkapkan. kesian kak muina cramp tak dapat naik :(

sampai kat puncak! hewhewhew. K tipu je sebenarnya diri atas batu je. 

"Atas tu bukit bukit ape eh?" Bukit Bendera. "Oh ye ke?" Bukit Bendera kat  Penang lah. 
"Ni serai kan?" Katanya Senah.


Ah gambar kat Sungai XX tak ada. Ada kat phone water proof orang lain. Phone gua tak water proof k. Kalau water proof boleh self capture muka sendiri time lemas tadi. K tak lawak.

Dah la bye.


.




3 comments:

x sun said...

asal ko mcm da kurus doe..maybe camera trick kot :P

_aliahwafa_ said...

camera canggih takkan menipu. eh? kakaka

x sun said...

zzzzzzzzzzzzZz..